Skip to content
welkom4_v2

Faalangst Survival Bootcamp

in samenwerking met ‘t Zonnekind

Faalangstreductietraining voor kinderen

van het 1e tot en met 6e leerjaar

“Verklein in 6 weken je faalangstmonster en wordt een échte Faalangst Ranger”

 
Als ouder ben je vaak getuige van de impact van faalangst op de leer & leefervaring van je zoon of dochter. De constante druk om te presteren en de angst om te falen kunnen het zelfvertrouwen van kinderen aantasten en hun potentieel belemmeren. Dit is waar het “Faalangst Survival Bootcamp” in beeld komt.
 
• Heeft je kind moeite met toetsen, examens of andere prestatiedruk?
• Merk je dat je kind vaak angstig of gestresst is voor school of buitenschoolse activiteiten?
• Is je kind bang om fouten te maken en raakt het ontmoedigd door tegenslagen?
• Heb je het gevoel dat uw je kind meer zelfvertrouwen nodig heeft?
• Mogelijks heb je zelf al geprobeerd om dat faalangstmonster te temmen maar laat je kind het niet toe dat je hem/haar wilt ondersteunen?
 
Als je op één of meerdere van deze vragen ‘ja’ hebt geantwoord, dan kan onze faalangstreductietraining voor kinderen, het “Faalangst Survival Bootcamp”, de juiste oplossing zijn voor jouw kind. In deze training nemen we kinderen mee op een boeiende reis naar Succesia, een magische plek waar kinderen leren hoe ze zelf achter het stuur kunnen gaan zitten en niet langer het faalangstmonster in hun leven de leiding laten nemen.

Wat houdt de Faalangstreductietraining in?

Onze training is speciaal ontworpen voor kinderen uit het 1e tot en met 6e leerjaar die kampen met faalangst.

Het doel is om kinderen op een interactieve, creatieve en leuke manier te leren hoe ze hun faalangst kunnen verminderen en hun zelfvertrouwen kunnen vergroten. We gebruiken speelse en begrijpelijke taal om kinderen te helpen de faalangst onder controle te krijgen.

Tijdens de training zullen de kinderen:
• Leren omgaan met hun faalangstmonster: we zullen kinderen leren wat faalangst is en hoe het hun leven beïnvloedt.
• Succesia ontdekken: Kinderen maken kennis met Succesia, een fantasiewereld waar ze leren hoe ze hun faalangstmonster kunnen verslaan.
• Praktische tools en strategieën: We bieden kinderen praktische tools en strategieën om faalangst te verminderen en zelfvertrouwen op te bouwen.
• Ondersteuning en begeleiding: Onze gekwalificeerde trainers bieden ondersteuning en begeleiding om kinderen te helpen bij hun faalangstreductie.
• Wanneer kinderen deze training hebben voltooid, zijn ze klaar om Faalangst Rangers te worden, dappere strijders die hun faalangstmonsters met vertrouwen tegemoet treden.

Waarom jouw kind deze bootcamp laten volgen?

Effectieve faalangstreductie: Onze training is speciaal ontworpen om faalangst te verminderen en het zelfvertrouwen van kinderen op te bouwen.

Interactief en boeiend: We maken gebruik van spelletjes, verhalen en (creatieve & muzische) activiteiten om kinderen betrokken te houden en de training leuk te maken.

Professionele begeleiding: Onze trainers zijn experts in het omgaan met faalangst bij kinderen en bieden de nodige ondersteuning.

Praktische tools: Kinderen leren praktische vaardigheden en strategieën die ze kunnen toepassen in hun dagelijks leven.

De Faalangst Survival Bootcamp voor kinderen is een kans voor jouw kind om op een speelse en boeiende manier te leren hoe het zijn/haar faalangst kan overwinnen en zelfvertrouwen kan opbouwen. Wacht niet langer; help uw kind om een Faalangst Ranger te worden!

De Faalangst Survival Bootcamp voor kinderen is een kans voor jouw kind om op een speelse en boeiende manier te leren hoe het zijn/haar faalangst kan overwinnen en zelfvertrouwen kan opbouwen. Wacht niet langer, help uw kind om een Faalangst Ranger te worden!

Inhoud van de Faalangst Survival Bootcamp voor kinderen

Welkom in Succesia

Tijdens deze sessie maken we kennis met elkaar en betreden we de avontuurlijke wereld van Succesia. We beginnen met het leren hoe we op de golven van faalangst kunnen surfen en ontdekken manieren om tot rust te komen als het faalangstmonster op de loer ligt.

Rijk der Faalangstmonsters

Hier duiken we dieper in het rijk van het faalangstmonster. We onderzoeken waar en wanneer dit monster zich laat horen en hoe we de fysieke signalen in ons lichaam kunnen herkennen. Het is een stap naar het begrijpen van onze angsten.

Op weg naar de Groeivallei

We verlaten het rijk der faalangstmonsters en vervolgen onze reis naar de groeivallei van Succesia. Daar leren we piekergedachten te herkennen en om te zetten in droomgedachten. We ontdekken ook wie onze innerlijke helper is in de strijd tegen het faalangstmonster.

Het Grote Bootcamp - sessie 1

Deze twee sessies staan in het teken van een heus bootcampavontuur. We dagen ons faalangstmonster uit en leren krachtige technieken om sterker te zijn dan dit monster. De obstakeltunnel is slechts een van de uitdagingen die we samen overwinnen.

Het Grote Bootcamp - sessie 2

Deze twee sessies staan in het teken van een heus bootcampavontuur. We dagen ons faalangstmonster uit en leren krachtige technieken om sterker te zijn dan dit monster. De obstakeltunnel is slechts een van de uitdagingen die we samen overwinnen.

De Overwinningsberg

In onze laatste sessie beklimmen we de Overwinningsberg in Succesia. Hoewel er nog enkele uitdagingen op ons pad liggen, is ons doel duidelijk: de top bereiken en samen een vreugdevolle overwinningsdans doen. We hebben ons faalangstmonster kleiner gemaakt en tot rust gebracht. Het is tijd om te vieren!

Wat je mag verwachten:

Het Faalangst Survival Bootcamp voor kinderen is zorgvuldig ontworpen om jouw kind de nodige tools en vaardigheden te bieden om het faalangstmonster te verkleinen en zelfvertrouwen op te bouwen.

Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten tijdens de training:

​✅ 6 Sessies van 120 minuten: De training omvat zes interactieve sessies van elk 120 minuten. Elke sessie heeft een specifiek thema dat gericht is op het verminderen van faalangst en het opbouwen van zelfvertrouwen.


✅ Praktische oefeningen: Na elke sessie krijgt je kind praktische oefeningen mee onder de arm om thuis de geleerde vaardigheden verder toe te gaan passen. Het uitvoeren van deze opdrachten is essentieel om de vooruitgang van je kind te stimuleren. Jouw hulp zal daar ongetwijfeld bij nodig zijn.


✅ Ouderbetrokkenheid: We begrijpen dat de steun van ouders cruciaal is. Daarom kan je als ouder je eigen online versie van het Faalangst Survival Bootcamp volgen. Een vijftal video’s die je gaan helpen om ook thuis met het faalangstmonster te leren omgaan. Je kind kan dit niet alleen dus het is belangrijk dat ook jij de juiste tools in handen hebt.


✅ Samen aan de slag: We vragen aan de ouder(s) om elke sessie een kwartier voor het einde aanwezig te zijn. Dan bespreken we wat we geleerd hebben en welke stappen er thuis kunnen gezet worden.


✅ Persoonlijk gesprek: Na afloop van de training is er een persoonlijk gesprek met de ouders om de evolutie van het kind te bespreken. We delen inzichten en aanbevelingen om de groei van uw kind voort te zetten.


✅ Werkboek voor kinderen: Elk kind ontvangt een werkboek dat hen helpt om de geleerde vaardigheden thuis toe te passen. Dit werkboek is een waardevolle bron voor verdere groei.


❗Tijdsinvestering van Ouders: Houd er rekening mee dat ouderlijke betrokkenheid en ondersteuning van essentieel belang zijn. Jouw actieve deelname aan de ouderbootcamp en het aanmoedigen van je kind is een waardevolle investering in hun toekomst.

Kleine groepjes​

Wij begrijpen dat elk kind uniek is, met hun eigen angsten en uitdagingen. Daarom hebben we bewust gekozen voor kleine groepen van maximaal 6 kinderen. Dit heeft talloze voordelen voor jouw kind en hun groei:

✅ Veilig en vertrouwd: In kleine groepen voelen kinderen zich veiliger en meer op hun gemak. Ze kunnen in een vertrouwelijke omgeving hun angsten en zorgen delen.

✅ Individuele aandacht: Onze bootcamp begeleider kan elk kind individuele aandacht geven. Dit betekent dat we de specifieke behoeften en uitdagingen van uw kind kunnen aanpakken.

✅ Ruimte voor persoonlijke groei: Kleine groepen betekenen dat er ruimte is voor elk kind om op hun eigen tempo te groeien. We erkennen dat groei niet uniform is en moedigen elk kind aan om hun unieke pad te volgen.

✅ Meer kansen om bij te dragen: Kinderen krijgen meer kansen om deel te nemen, vragen te stellen en hun ervaringen te delen. Dit bevordert hun betrokkenheid en groei.

Praktische informatie


LOCATIE: WIJNEGEM (Antwerpen – op 5 minuten van het Shopping Center)

Woensdag 17, 24 april, 8, 15, 29 mei en 5 juni 2024

Start om 14.00u, einde voorzien om 16.00u onder de begeleiding van Faalangst Warrior Britt Vermeir

Online info moment: maandag 15 april 2024 om 20.00u (link wordt na inschrijving opgestuurd)

Individuele afrondingsgesprekken worden samen afgesproken.

 


LOCATIE: ZONNEKIND HUIS – Betekomsestraat 98a – 3128 Tremelo

Zaterdag 4, 11, 18, 25 mei en 1, 8 juni 2024

Start om 09.30u, einde voorzien om 11.30u onder de begeleiding van Faalangst Warrior Britt Vermeir

Online info moment: maandag 15 april 2024 om 20.00u (link wordt na inschrijving opgestuurd)

Individuele afrondingsgesprekken worden samen afgesproken.

Prijs

Prijs: 275€ (inclusief BTW)

Je betaalt onmiddellijk bij inschrijving. Je leest hier de algemene voorwaarden.

© Kindercoach Laloen 2024